Морското чудовище

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Крис Уилямс работи по създаването на филма Морското чудовище, който по заглавие много напомня на страховитите приключенски саги за бури и борещи се със стихиите кораби и капитани. Но сюжетът само донякъде прилича на това, което сме свикнали да си представяме от филмите и книгите. Всъщност историята е предимно предназначена за децата, а донякъде и за техните родители. Режисурата и сценарият на Уилямс ни пренасят в света на приключенската анимация, където във всеки един момент може да се случи нещо непредвидено. Световната премиера е насрочена за осми юли, тоест има още поне три месеца до тогава. Какво обаче разказва историята, за която още отсега се говори в кино средите и в онлайн пространството?

      Морското чудовище не подозира, че със самото си присъствие коренно ще промени живота на двама души. Първият е ловецът на зверове, който живее на кораба си и постоянно се занимава с хващането на опасни същества. По този начин мъжът е уверен, че спасява хората от преждевременна смърт. Но лошо ли е всъщност това голямо чудовище или е такова само привидно? Един ден на кораба се качва малко момиченце, което по стечение на обстоятелствата се сприятелява със звяра. Ето как ловецът се оказва въвлечен в нещо, което на първо време не е в състояние да приеме. Постепенно нещата си идват на мястото и темата за трайното и добро приятелство излиза на дневен ред. Тя винаги носи посланието, че когато сме заедно, всички трудности са преодолими.

Жанр: Анимационни филми Приключенски филмиГледано: 47

Морското чудовище