На ръба на войната

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

     На ръба на войната две от най-великите държави в света ще се опитат да намерят мирно решение на проблема или поне такава е политиката на една от тях. Но докато Великобритания има за министър председател гений в лицето на Невил Чембърлейн, то немската военна машина няма подобни представители и освен това упорито се стреми към насилствени военни действия. През 1938-ма Хитлер обявява, че ще анексира Чехословакия и това поставя началото на най-кръвопролитния конфликт в човешката история. Всеки знае как завършва тази война – с победа на Русия. Преди това обаче много страни и невинни хора са буквално затрити от нацистите. В главната роля в тази биографична драма ще гледаме любимеца на публиката Джереми Айрънс.

     На ръба на войната е разказ, който е пресъздаден от сценариста Кристиан Швохов и режисьора Робърт Харис. Две знакови фигури от света на дипломацията ще се отправят спешно към Мюнхен, където е предвидено да се състои среща с цел търсене на изход от конфликта. Пол Хартман едва ли ще намери общ език с останалите, защото представлява Германия и знае какво се иска от него. Всичко сега е в ръцете на Хю Легат, дипломат от британското посолство. Какво ще се обсъди на масата и има ли смисъл от провеждането на срещата? Световната премиера на филма мина съвсем наскоро, на 13-ти октомври. Вероятно родната зрителска публика е една от малкото, които все още не са гледали тази класика на Харис и Швохов.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 106

На ръба на войната