Надпревара

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Олимпийските игри възникват още в Древна Гърция, преди да добият по-съвременен и модерен облик. Ако обаче трябва да се изберат едни от най-запомнящите се издания, първото място определено принадлежи на тези в немската столица Берлин. Годината е 1936-та, а по това време една от днешните крепителки на ЕС се ръководи от твърдата и желязна ръка на диктатора Хитлер. Той е прочут най-вече с отношението си към негрите и евреите, като и двете раси са считани от него за по-нисши и недостойни за живот. Въпреки това обаче по време на игрите именно един чернокож състезател изпъква с безспорните си таланти и качества, които му донасят спечелването на не един, а на цели четири златни медала – достоен подвиг за уважение.

   Надпревара ще ни представи живота на Джеси Оуенс, който е действителна личност. С излизането на голям екран на тази биографична драма всички зрители по света ще имат възможността не само да видят изявите му на стадионите и пистите, но и да разберат какво се е случило в личния му живот. Дали пък отношението към африканците няма да има негативно влияние върху Оуенс, който вместо да се радва на успехите, ще трябва да мисли как да избегне репресиите по отношение на такива като него? Ето един наистина интересен въпрос, който за щастие на всички любопитни зрители скоро ще получи отговора си. Датата на световната премиера е 31-ви март, а в Германия филмът тръгва по кината на 5-ти май, но и двете дати не са далеч в бъдещето.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 72

Надпревара