Обединеното кралство

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Обединеното кралство е още един от новите филми за 2016-та година, която от няколко дни вече официално се намира във втората си половина. Някак си неусетно и бързо изминаха месеците, но това е нормално при положение, че киното не спира да ни изненадва с отлични продукции, които докосват сърцата на зрителите. Сега е време да насочим погледа си към един свят на герои, в миналото съществували наистина и поради това, поне в известна степен, по-близки до нас. Не че измислените герои не ни впечатляват, но когато знаем, че нещата са се случили наистина, нещата изглеждат по коренно различен начин. Време е вече да се запознаем накратко със сюжета на филма, режисьор на който е Амма Асанте.

    Обединеното кралство ни разказва за един високопоставен кралски мъж, който среща любовта на живота си. Проблемът е, че тя има черен цвят на кожата – нещо, което на пръв поглед звучи абсурдно в смисъл, че не би следвало да има проблем за сключване на брак. Точно тук идва и разковничето, което дава отговор на въпросите – действието се развива през 40-те години на 20-ти век, а тогава моралът и ценностите в обществото са различни. Какво ще реши принцът – ще се откаже ли от жената на сърцето си или с риск дори да загуби общественото си положение, ще избере да е щастлив? Наистина ще ни бъде интересно да видим на какво е способен човек за хората, които обича истински и цени повече от всичко останало.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 72

Обединеното кралство