Операция Край

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Питър Строс и Мелани Лоран участват  в историческата драма с елементи на биграфия Операция Край. Не те обаче са в светлината на прожекторите, които ни разкриват присъствието на още две забележителни фигури. Става дума за Бен Кингсли като убиецът на хора в концлагерите Айхман и за Оскар Айзък. Той влиза в ролята на агента на еврейското разузнаване Петер. Шефовете му поставят специалната задача да гони до дупка нациста, виновен за гибелта на толкова много невинни хора. Операция Край трябва да е успешна, защото Айхман има всички шансове да се измъкне от правосъдието завинаги и никога да не бъде съден за постъпките си, което би му донесло най-малкото доживотна присъда без право на обжалване и строг режим..

   Крис Вайц е режисьор и сценарист на Операция Край, която очакваме да тръгне по кината от 14-ти септември тази година. Всичко съобщено за сюжета е дочуто единствено от първия до момента трейлър на продукцията. Той започва с гласа зад кадър на Кингсли, който съобщава, че е бил длъжен да спаси обичаната си страна от пълно разрушение. Айзък от своя страна е главен продуцент освен в ролята на Петер, като гласът му не е толкова важен, колкото този на началството му. За знаещите английски не е трудно да си преведат точните думи – Изпуснеш ли го, той завинаги ще се измъкне. Затова моля те, не се проваляй. Тази заповед – молба казва всичко. Айхман се крие в Аржентина, но МОСАД идва лично за него и да му види сметката..

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 97

Операция Край