Островът на Лемурите:Мадагаскар

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Дрю Фелман

Режисьор: Дейвид Дъглас

В ролите: Морган Фрийман, Патриция Райт

   В документалната продукция Островът на Лемурите: Мадагаскар, основният разказвач на събитията е неповторимият Морган Фрийман, когото всички зрители познават добре - той има не една запомняща се роля в киното. Сега обаче той просто ни разказва една вълнуваща история, която на всяка цена трябва да се чуе. Заедно с него зрителите ще видят и антропологът и изявен природозащитник Патрисия Райт, която е посветила значителна част от живота си на една трудна мисия. Тя се състои в спасяването на лемурите, които са застрашени от изчезване. Дали обаче нейните усилия ще бъдат увенчани с успех или филмът ще завърши с отворен край? Това зрителите няма как да разберат, докато не изгледат продукцията. Тя е сред най-добрите документални и несъмнено ще грабне по забележителен начин зрителското внимание. Зрителите ще станат съпричастни към съдбата на лемурите.

   Остров Мадагаскар има невероятна и спираща дъха природа. Именно на този остров се развива действието във филма, а Райт и Фрийман ще ни запознаят до най-малките подробности с лемурите. Кои са те и от колко време съществуват? Всъщност те са пристигнали по тези места още преди милиони години и непрекъснато са претърпявали промени от еволюционен характер. С течение на времето обаче условията за живот също започват да се променят бързо и в наши дни този животински вид е заплашен от изчезване. Какви са мотивите на Райт да се бори упорито за своята кауза и може ли тя да завърши успешно или е обречена на пълен провал най-вече поради ограничените възможности, с които тя разполага? Независимо от трудностите антроположката е твърдо решена да продължи борбата и да спаси лемурите, които са уникален животински вид.

   Благодарение на невероятния разказвач Фрийман всеки зрител със сигурност ще бъде докоснат от тази история, която разказва документалният филм .Малко са онези хора, които знаят много за лемурите, ето защо той ще представлява интерес за всички, които имат интереси в областта на животинските видове. Никога не е лесно да се спаси една животинска популация от изчезване, особено когато условията за живот край нея се променят твърде бързо. Една жена обаче се опитва да направи всичко по силите си и да предотврати гибелта на лемурите. Само тя обаче едва ли ще успее с изпълнението на тази мисия. Каква е всъщност цената, която плаща антроположката - дали това е една кауза, която няма как да успее? Или може би след като стане известна на много хора, историята на лемурите ще ги трогне и те ще се присъединят към нея?


 

Жанр: Документални филмиГледано: 48

Островът на Лемурите:Мадагаскар