Режисьор: Гари Фледър

Сценарист: Силвестър Сталоун

В ролите: Джейсън Стейтъм, Джеймс Франко, Уинона Райдър, Кейт Босуърт, Франк Грило, Рейчъл Лефевр, Криста Кембъл

   Култовият Джейсън Стейтъм изпълнява главната роля в режисираната от Гари Фледър продукция Отбранителна линия. Сценарият пък е писан от Силвестър Сталоун, ето защо със сигурност ни очаква поредният драматичен и изпълнен с много батални сцени екшън. Стейтъм е в ролята на бившия командос Фил Броукър, който в момента е пенсиониран. В резултат на дългите години, прекарани в тежка служба, той е изморен и единственото, което иска, е да изживее на спокойствие дните си. Именно с тази цел той заедно с жена си и дъщеря си се премества в малък провинциален град, където да са далеч от големите сгради, шума и всичко, което навява спомени за работата на Броукър. Всичко се развива добре за тях, но това не продължава дълго. Много скоро се оказва, че градът е свърталище на гангстери и дилъри, които владеят всички улици. Насилието е в големи количества, а местните жители и властите са безпомощни.

   Броукър скоро трябва да се завърне към стария си занаят. Причина за това става конфликтът, в който се забърква дъщеря му. Тя е преследвана от местния тарикат Гейтър, който се смята за голяма клечка, на която никой не може да се опре. За нещастие на Гейтър той има сериозен противник, който не само не търпи някой да закача семейството му. Преди всичко той е бивш командос, който цял живот се е разправял с доста по-корави бандити. Затова и когато Гейтър се сблъсква с Броукър, той дори не предполага какво го очаква. За бащата е повече от достатъчно да започне да преследва гангстерите, щом веднъж вече те са заплашили дъщеря му. Сега командосът се превръща в един изключително разгневен човек, който не се спира пред нищо за да постигне целите си. Това се отнася най-вече в случаите, когато семейството му е застрашено. Бандата провинциални бандити си мислят, че господството им ще продължи вечно, но са в доста сериозна връзка.

   Джеймс Франко влиза в ролята на Гейтър - човекът, който си мисли, че напълно владее положението. Той обаче не познава Броукър, който цял живот си вади хляба в борба срещу бандитите. Затова когато дъщеря му е заплашена от Гейтър, тя се обръща за помощ към баща си. От своя страна пенсионираният агент не се нуждае от покана, за да покаже на гангстерите малко бойна техника и умения. По улиците на града се заформят ожесточени битки, в които Гейтър и останалите подвиват опашки. Твърде късно е обаче да бъде обуздан гневът на Броукър, за когото няма нищо по-важно от това семейството му да е добре защитено. Отбранителната линия, която никой не трябва да пристъпва, все повече се разширява. Въпреки че гангстерите са много и изключително опасни, те едва ли могат да се мерят с Транспортера Стейтъм. Ето защо, щом веднъж той има повод да се превърне в преследвач, нищо не може да го спре.

Посетен: 1220
почивка