почивка

Премиера в България: 14.02.2014

                Сценарист: Мишел Гондри, Люк Боси

                Режисьор: Мишел Гондри

            В ролите: Гад Елмалех, Ромен Дюри, Жан-Пиер Дарусен, Венсан Линдън, Ален Шаба, Жамел Дебуз, Омар Си, Одри Тоту, Аиса Майга

 

    Колен е млад човек, който няма от какво да се оплаква. Това е така поне на пръв поглед, защото той притежава много неща наведнъж, които другите не биха могли да имат. Сред тях са перфектен ум и красота в комбинация с отлично здравословно състояние. Сам по себе си този факт е напълно достатъчен за човек да е щастлив, но Колен има още поводи за радост. Приятелското му обкръжение е добро и в отлични отношения, а момчето може да се похвали и с това, че има уникален музикален инструмент. Свирейки на него, е възможно да се приготвят коктейли. Те се получават под влиянието на музиката, която излиза от музикалния инструмент. Ето как Колен има пълното основание да се нарича щастливец.

    Единственото, което му липсва на този етап, е любовта. Съдбата обаче явно е решила да не го изостави и в това отношение, защото много скоро той среща Клое. Преди още всички да разберат какво се е случило, двамата се оказват щастливо женени и лудо влюбени един в друг. Всичко за двойката се развива отлично, но един ден те научават странна и едноврeменно с това обезпокоителна новина. Тя е свързана със здравето на Клое и по-точно с нейния бял дроб. Там расте странно цвете, но дали има опасност за живота и какво всъщност би могло да се случи? За пръв път Колен се изправя пред предизвикателство, което явно няма да му донесе очакваните радости и положителни емоции. Възможно е обаче все пак да няма нищо сериозно. Зрителите ще разберат какво ще стане, но само при положение, че си направят труда да изгледат невероятния филм на Мишел Гондри Пяна на дните, на който той е едновременно режисьор и сценарист.

 Посетен: 1583