Първите дами

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Какви са били Елинор Рузвелт и Бети Форд, а също и Мишел Обама, доскоро имала честта да е съпруга на един от президентите на Америка? Различни ли са с нещо от другите омъжени жени и намерили ли са своето място в обществото като се има предвид какви постове заемат? На тези и на много други въпроси ще се опитаме да намерим отговорите в новия политически сериал Първите дами, който отскоро се рекламира в мрежата, а това дава повод да мислим, че ни предстои да го гледаме по някоя от филмовите телевизии. Кати Шулман е главен продуцент на сериала заедно с Вайола Дейвис, а това, което е хубаво за нас, е информацията на разположение за дебютния сезон.

      Първите дами, попаднали под полезрението на Шулман, са вече споменатите Форд, Обама и Рузвелт. Всяка от тях носи на плещите си голяма отговорност, защото частично, а защо не и напълно е свързана с това, което правят техните съпрузи. Като президенти на страната си, макар и в различен времеви период, не е лесно да се обявява война, както е било с Рузвелт, или да се подписват важни договори от различен характер – военен, търговски и пр. Но жените на президентите сега може би за пръв път ще застанат пред камерата като пълноправни членове на обществото и благодарение на усилията на Шулман ще проникнем и зад тяхната фасада, където по принцип не се допускат лесно външни хора. Дано крайният резултат се окаже повече от успешен и сполучлив.

Жанр: СериалГледано: 119

Първите дами