Павароти

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Кой е Лучано Павароти и какво знаем за живота му преди да стане един от най-великите оперни певци на всички времена? От малък ли има интерес към класическото оперно пеене или е щял да стане пекар като баща си? Това са двата въвеждащи въпроса в новия биографичен филм за италианската легенда, който от четвърти юни тази година официално влезе в програмата на киното. В страната предстои да гледаме продукцията на режисьора Рон Хауърд съвсем скоро, а точно тук е мястото да кажем няколко думи за Хауърд. Преди години той пак направи филм, посветен на известни музиканти – четиримата от Бийтълс, така че знае какво иска и харесва публиката, когато гледа такъв вид проекти. Време е да надникнем в живота на Лучано.

       Павароти се ражда в Модена, малък италиански град и ако в началото никой не може да предскаже какъв ще стане като голям мъж, то гласът му върши всичко останало. Буквално покорил всяка една възможна класация, той заедно с още двама тенори – Хосе Карерас и Пласидо Доминго, изнасят стотици концерти по целия свят, но за съжаление на българската публика никога не идват в страната за концерт заедно. Днес Лучано не е между живите, но това не означава, че звездата е забравена от своите верни почитатели. Нещо повече, смъртта на всяка една звезда увеличава блясъка на ореола около неговата личност, а Лучано е доказал по категоричен начин, че е заслужил уважението на всички. Лични архиви и снимки дават възможност да видим най-същественото от живота на певеца.

Жанр: Биографични филми Документални филмиГледано: 86

Павароти