Пелоси идва с гръм и трясък

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Пелоси идва с гръм и трясък – тази жена днес е ключова фигура от политическия свят на Съединените американски щати. Не просто е представител на Камарата, но и част от екипа на президента Джо Байдън. Самият той встъпи в длъжност през 2021-ва и благодарение на победата си измести от Белия дом милиардерът Доналд Тръмп. Но Байдън завари една твърде неблагоприятна обстановка и трябва с решителност и твърдост да управлява държавата. Напредналата му възраст не може да е оправдание, тъй като и предшественикът му не е в първа младост. Какво обаче иска да ни разкаже документалният филм и кога да го очакваме на голям екран? Това са неща, които вече са известни.

        Пелоси идва с гръм и трясък е режисиран от Сара Пелоси – дъщерята на главната героиня. Тя пише и сценария на филма, в който иска да покаже живота на майка си от първо лице. Гледната точка на жената е много важна, а след точно една седмица предстои да се осъществи и световната премиера. По принцип светът на политиката се свързва с мъжете, но доста жени са доказали, че не по-малко добре могат да дърпат лоста и да взимат ключови важни решения. В кадрите се вижда забързаната Нанси, която върви, а след нея крачат много репортери и фотографи. Те искат да вземат поредното интервю за деня, а Нанси от своя страна има угрижен вид. Може би това е напълно в реда на нещата предвид големите ѝ отговорности.

Жанр: Документални филмиГледано: 114

Пелоси идва с гръм и трясък