почивка

Режисьор: Ханс Петер Моланд

                В ролите:  Стелан Скарсгард, Якоб Офтебро, Кристофер Хивджу, Биргита Йорт Сьоренсен, Тобиас Зантелман, Бруно Ганц, Сергей Трифунович, Пал Свере Валхейм Хейген, Петер Андерсон, Андерс Баасмо Кристиансен и др.

 

   По реда на изчезване ни отвежда в Скандинавските страни и по-конкретно в Норвегия, където върлува изключително тежка зима. Един мъж от сутрин до вечер работи неуморно на своя снегорин и разчиства пътищата и проходите в планината. По този начин той помага на хората и туристите да се придвижват по-лесно. Нилс е името на главния герой, който в резултат на съвестната си работа на снегорина скоро е награден със званието „мъж на годината”. Всъщност наградата е напълно заслужена, но за съжаление точно когато хората изглеждат най-щастливи, често се случва някаква трагедия. Тя успява да ги разтърси из основи и трайно и завинаги да промени животите им. Точно това става и с Нилс, който научава, че собственият му син е загинал.

  Според официалната версия причина за настъпилата гибел е поемането на голяма доза наркотични вещества. Дали обаче всичко това е истина или има неща, които някои хора не искат да бъдат разкрити? Нилс не се колебае да започне разследване на смъртния случай и да разсее всички съмнения, които глождят съвестта му. Скоро опечаленият баща тръгва по следите на опасни убийци и има сериозна опасност да си навлече техният гняв. Нещата започват неминуемо да излизат от контрол, когато Нилс започва да всява страх в хората от структурите на подземния свят. Как ще завърши всичко това и в чия полза? Един обикновен работник на снегорин променя внезапно същността си, защото има основания да смята, че детето му е загубило живота си при неизяснени обстоятелства. Петер Моланд е режисьор на невероятния филм, който несъмнено може да се определи като един от най-добрите за настоящата 2014-та година в сферата на екшъните. Очакват ни много изненади и непредвидими обрати.Посетен: 1781