почивка

Сценарист: Джон Чейс

                Режисьор: Брайън А. Милър

                В ролите: Уолтън Гогинс, Ричърд Брукс, Елизабет Рьом, Дейвид Бореаназ, Доминик Пърсел, Стивън Ланг, АнаЛин МакКорд, Джеймс Уудс, Томи Фланеган, Стивън Дорф, Лаура Харис, Олег Тактаров

   Стивън Дорф е актьорът, нагърбил се с изпълнението на главната роля в трилъра на Милър Полицай в беда. Героят му Дейвид Калахан е корумпирано ченге, което не се колебае да взима подкупи и да си затваря очите, когато му е изгодно. Това обаче не трае вечно и скоро настъпва коренна промяна в полицая. По време на акция срещу известен наркобос Калахан е лошо ранен и спасен от смъртта единствено благодарение на намесата на непознат мъж. Успял веднъж да избегне най-лошото и да прескочи трапа, след възстановяването си полицаят е решен да се промени. От момента, в който се връща на работа, основната му цел е да помага на изпаднали в беда хора. По този начин той със сигурност би компенсирал за всички лоши неща, извършени от него в миналото.

    Много скоро Калахан получава възможност да изкупи грешките, като се заема със свое собствено разследване. То е свързано с анонимен мъж, който постоянно оказва тормоз над работещи в стриптийз бар жени. Калахан се заема със задачата да го открие  и накаже за проявените от него наглост и безотговорност. Оказва се обаче, че мисията му няма да се изпълни толкова лесно. Освен че мъжът е много ловък и непредвидим, той има пряко отношение към миналото на Калахан. Следователно колкото по-надълбоко рови той, толкова по-голям е шансът да излязат нaяве неща от миналото му. Репутацията на детектива е сериозно застрашена, но той е твърдо решен да не се предава и да разнищи случая. Предстои интересен и вълнуващ сблъсък между него и човека, който тормози жените. Как ще завърши той и няма ли Калахан отново да е полицай в беда? Такава вероятност наистина има, но той няма да позволи да стане жертва на човек, който е достатъчно страхлив, щом посяга на жени. Екранни партньори на Дорф са още Стивън Ланг и Джеймс Уудс, които също допринасят за интересния сюжет на филма. Това е един от качествените трилъри, който за нищо на света не трябва да се пропуска от зрителите.

 Посетен: 1441