Сценарист: Джефри Начманоф, Джордж Нолфи, Андрю Науър

                Режисьор: Ким Джи-Ун

            В ролите: Питър Стормеър, Хари Дийн Стантън, Луис Гузмън, Джон Патрик Амедори, Зак Гилфорд, Родриго Санторо, Дженезис Родригез, Арнолд Шварценегер, Форест Уитакър, Джони Ноксвил

 

   Рей Оуенс е бивш полицай, който в момента работи като граничен шериф в пустинно градче. Скоро шерифът ще се забърка в една от най-опасните акции от своята дългогодишна кариера. За щастие на зрителите обаче той е добре подготвен и почти няма шанс да излезе като загубил от сблъсъка. Става въпрос за това, че Рей е изигран от неповторимия Шварценегер. Неговото реноме на човек, който винаги раздава справедливост във филмите си, се потвърждава и от този. Шерифът ще се нуждае от сериозно подкрепление, което намира в лицето на агенти на полицията и на Федералното бюро за разследване. На пръв поглед задачата е лесна за изпълнение  и се състои в залавянето на избягал по време на размяна на затворници наркобарон.

   Той пътува към града, но, според слуховете, е сам. Всъщност нещата изобщо не са такива. На бандита правят компания добре въоражени мъже, които са много на брой. Освен това наркобаронът се е подсигурил допълнително, като се вози в бронирана кола и взет заложник. Задачата, която е поставил на своите хора, е ясна и не търпи възражения. Всеки, дръзнал да се изпречи на пътя му и да осуети бягството му към Мексико, ще бъде убит. Веднъж преминал границата, никой не може да го пипне дори с пръст. Ето защо единственият шанс на шерифа е да залови бандита, докато все още се намира на негова територия. Как ще се справи с тази задача Рей, който ще разчита и на своите помощници? Познавайки стила на Арнолд, не е трудно да се предположи какъв ще бъде сблъсъкът. В него преобладаващи са основно престрелките и боя, в които той се чувства напълно в свои води. Този екшън е поредния добър с негово участие.

 Посетен: 1109
почивка