Режисьор: Питър Бърг

Сценарист: Питър Бърг

В ролите: Марк Уолбърг, Ерик Бана, Бен Фостър Александър Лудвиг, Емил Хирш

   В този изключително динамичен и напрегнат филм четирима мъже са изпратени на смъртоносна и много опасна мисия някъде в планините на Афганистан. Те са получили заповед от редиците на висшето военно командване на всяка цена да елиминират водача на бунтовническа организация, който се казва Адман Шад. Ако все пак не успеят да го убият, четиримата войници на всяка цена трябва да го заловят жив. Дали обаче мисията им ще бъде толкова лесна за изпълнение, колкото изглежда на пръв поглед. Оказва се, че това изобщо няма да е така. Много скоро след като пристигат в Афганистан, четиримата командоси попадат в капана на афганистанските терористи. Освен че са многократно повече по отношение на численото превъзходство, те отлично познават местностите, които кръстосват ден и нощ. Много скоро става ясно, че няма никакъв шанс да се измъкнат, затова трябва да разчитат единствено на себе си.

   Маркъс Латрел получава изключително важната мисия в планините на Афганистан. Поради прекалено многобройните противници обаче борбата е изключително неравностойна. Не след дълго време се случва очакваното -останалите трима командоси са убити и Латрел остава напълно сам и изолиран в афганистанските планини. Едновременно с това той не получава никаква помощ от своите началници, които в момента се намират далече - в Америка. Останал без своите доверени хора и почти без шанс да оцелее, Латрел започва едно невъзможно бягство. С подкрепата на местните селяни той се крие от къща на къща, докато най-сетне успява благополучно успява да напусне бунтовническия район. В този филм на режисьора и сценарист Питър Бърг се говори не просто за една мисия, която трябва да изпълнят четири войника. Преди всичко продукцията проследява приятелството и проявеното мъжество в трудни моменти.

   Това е военен екшън, който по всяка вероятност е едно от най-добрите предложения в тази сфера. Латрел скоро разбира, че е изигран от началниците си, които изобщо не се интересуват дали четиримата ще се завърнат живи. Единствено важно за тях е да убият терориста или да го заловят, а цената, която ще платят за успеха на мисията, не ги интересува. Филм за приятелството, доблестта и мъжеството, които винаги се проявяват в най-трудните моменти. Четиримата мъже заминават на една мисия, която почти сигурно ще бъде последната в живота им. За трима от тях тя действително се оказва последна, но Латрел все пак оцелява. След като с помощта на селяните успява да напусне опасния район, той ще се завърне в Америка. Дали ще потърси сметка на началниците си за ситуацията, в която той и хората му са били поставени? Страхотен филм, в който се говори за войната с тероризма, но и за приятелството и проявения героизъм в битката с врага.

 

 Посетен: 1274
почивка