Последният Робин Худ

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>
Световна премиера: 06.09.2014
Сценарист: Ричърд Глетцер, Уош Уестмоленд

Режисьор: Ричърд Глетцер, Уош Уестмолен

В ролите: Дакота Фанинг, Макс Касела, Мат Кейн, Кевин Клайн, Сюзан Сарандън, Шон Флин Амър, Брайън Бет

   Последният Робин Худ е хитова продукция, създадена от режисьорския тандем Глетцер-Уестмоленд, който между другото написва и сценария. Биографичният филм ни запознава с Бевърли Адлънд. В очите на широката общественост тя е изключително известна. Именно Адлънд е последната интимна половинка на знаменития актьор Ерол Флин. Животът на Бевърли в света на киното започва по малко необичаен начин - тя успява да си намери работа в студио в Холивуд, но с цената на малка лъжа. Лъжата се състои в скриването на действителната възраст на момичето. Вместо за 15-годишна, каквато всъщност е, тя се представя за навършила осемнадесет години. Тази лъжа обаче така и остава неразкрита и Бевърли започва своя живот в областта на киното. Още същата година тя се запознава с Флин, който е вече утвърден актьор и при това от най-добрите. Той се влюбва в Адлънд почти мигновено, запленен от нейната обаятелна красота.

   Всичко върви добре за Бевърли и Флин и двамата започват да кроят планове за бъдещето. Нещо повече, Флин има много планове, които смята да осъществи. Един от тях е свързан със създаването на пропаганден филм за кубинския диктатор Фидел Кастро. Ето защо двамата заминават в Куба, като Флин се надява Бев да изпълнява главната роля. Техният щастлив живот обаче приключва най-неочаквано и шокиращо, когато Флин издъхва в ръцете на Адлънд. Тази новина бързо се разпространява из всички медии, вестници и други информационни източници. Така младата жена съвсем очаквано става най-коментираното лице в медийните среди, а около смъртта на Флин постоянно има спекулации и загадъчни предположения. Кой е виновен за неговата смърт - дали Бев има нещо общо с нея? В резултат на всичко това тя е на прага да загуби нормалния си разсъдък и всеки момент може да пропадне в пропастта на лудостта.

   От друга страна, майката на Бевърли - Флорънс Адлънд, е повече от доволна от вдигащия се около нейната дъщеря непрекъснат медиен шум. Майката на Бевърли повече от всичко останало държи да бъде център на общественото внимание, а това несъмнено е възможно предвид сензацията със смъртта на Флин. Последният Робин Худ ни дава възможност да надникнем в света на Флин - един от най-великите актьори на 20-ти век - малко преди неговата смърт. Той се влюбва в едно младо момиче, за което има редица планове. Сред тях не е само този, свързан с участието на Бевърли в пропагандния филм за Кастро в главната роля. Какъв е бил Флин и каква е била връзката му с доста по-младата от него жена? Отговорите на тези и още много други въпроси стават ясни благодарение на биографичната продукция. Тя определено трябва да се гледа от всички, които са ценители на качествените и стойностни филми по целия свят.
Жанр: Биографични филмиГледано: 70

Последният Робин Худ