Премиера в България: 25.04.2014

Световна премиера: 25.04.2014

Сценарист: Биби Насери, Люк Бесон

Режисьор: Камил Деламаре

В ролите: Пол Уокър, Брус Рамзи, Давид Бел, Каталина Денис, Карло Рота, RZA, Робърт Мейлет, Салваторе Лонгобардо, Аиша Иса, Андреас Апергис 

   Продукцията на Люк Бесон престъпно предградие е римейк на изключително успешния филм Предградие 13. Сега в главната роля се изявява неповторимият Пол Уокър, когото всички познават много добре от участието му в култовата поредица Бързи и яростни. Престъпността в американския щат Детройт е толкова висока, че властите и полицията не могат да овладеят положението. Ето защо те издигат стена, която огражда най-опасните престъпници в щата. Скоро обаче става ясно, че взетите мерки са крайно недостатъчни. Деймиън е добро ченге, за което няма нищо по-важно от това да намали корупцията и процента престъпност. Неговият помощник пък е човек, за когото най-важно от всичко е достойното водене на живота.

   Пътищата им се пресичат, когато най-известният наркобарон заплашва да взриви неутронна бомба над града.От този момент нататък започва една луда и безмилостна надпревара с времето, в която никой няма право дори на една грешка. Освен ширещата се непрекъснато престъпност, сега над града е увиснала съвсем реална заплаха от неутронна бомба. Тя със сигурност ще унищожи града и освен това последиците едва ли ще се изчерпят само с това. Само двама души са в състояние да предотвратят най-лошото, но за целта трябва да действат изключително бързо и организирано. Ако някой от тях се предаде, това означава категорична победа за престъпния свят. На какво е способен този наркобос - дали не е прекалено силен за да бъде спрян?

Посетен: 1081
почивка