Радиоактивен

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Радиоактивен ли е бил животът на семейство Кюри – не, но това е може би подходяща метафора да опишем ежедневието на двамата съпрузи. Те отдават значителна част от съзнателния си живот на науката и химията, а откритията им не закъсняват да се прочуят по целия свят. И ако днес повечето хора в страната всеки ден минават с метрото до сттанция Кюри, то колко от тях са информирани за Нобеловата награда, дадена съвсем заслужена на семейството? Сатрапи е името на режисьора на филма, а Джак Торн се проявява като сценарист и биограф на семейството. В една от главните роли е Розамунд Пайк, а световната премиера на филма беше на шести септември тази година, преди около 40 дни.

        Радиоактивен е биографичен разказ за работата на семейство Кюри, но на второ място и романтичната им история. Като семейство двамата не само работят, но се предполага, че имат време и за простите и толкова красиви неща от ежедневието. Няма как да знаем колко от тях са застъпени във филма или дали той предимно е посветен на професионалните им задължения. Но двадесетото столетие се разтърсва из основи от работата на тези двама души, свързали заедно живота си завинаги. Българската публика е известна като почитател на всякакви жанрове, ето защо е трудно да се допусне, че филмът ще остане незабелязан. Трейлърите и постерите вече са на разположение онлайн, а вероятно е въпрос на броени дни проектът да стартира официално обиколката си по родните кина.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 108

Радиоактивен