Ръце от камък

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

                Сценарист: Джонатан Якубовиц

Режисьор: Джонатан Якубовиц

В ролите: Робърт де Ниро, Анди Гарсия, Ана де Армас, Ъшър, Гаел Гарсия Бернал, Оскар Джаенада, Тего Калдерон, Робин Дуран и др.

   Ръце от камък е биографична драма, разказваща ни за живота на един от най-популярните и признат за световна класа боксьор Роберто Дюран. Той е известен в боксьорските среди с прякора си Ръце от камък и за кратко време се превръща в истинска сензация. Сценаристът и режисьор на продукцията Джонатан Якубовиц създава една запомняща се продукция с участието на двама от най-великите актьори на всички времена - Робърт де Ниро и Анди Гарсия. Филмът се фокусира и върху ранните години от живота на боксьора. Когато той изгрява на ринга, е едва на 16 години, но много бързо се превръща в една от най-коментираните теми в спортните среди. Наред с Мохамед Али и Джо Фрейзър, Дюран е несъмнено сред най-великите боксьори на 20-ти век. По всяка вероятност Ръце от камък щеше да бъде помнен единствено с добро от своите многобройни почитатели, ако не се случва един повратен момент в кариерата му, който си остава истинска загадка за целия свят, но и до днес буди подозрения.

   По време на мач за световната титла Ръце от камък излиза на ринга срещу Джей Леонард. В осмия рунд всичко върви повече от добре за Дюран, който има видимо превъзходство над своя съперник. Най-неочаквано обаче Роберто се приближава до съдията и му заявява: Стига толкова. С други думи, Дюран прекъсва мача, като обаче действията му по никакъв начин не изглеждат оправдани. Той е във видимо добра форма, няма оплаквания и е на път да спечели. Въпреки това обаче той не само прекратява мача, но и напуска ринга съвсем демонстративно. Дюран отказва да коментира постъпката си и по този начин хвърля в смут и паника цялата публика, дошла да го подкрепя. Каква е причината за поведението на Дюран и защо той се отказва от един мач, който е напълно под негов контрол? Именно на този въпрос се опитва да търси отговора Якубовиц, поради което филмът си струва да се гледа.

   Докато все пак някои хора си мислят, че постъпката на Дюран е донякъде логична, то има факти, които категорично опровергават това. След известно време Дюран заявява, че е прекратил двубоя за титлата поради болки в корема. Няколко години след това изказване обаче неговият мениджър отново хвърля бомба, като съобщава, че истинската причина, поради която Ръце от камък напуска ринга, е "от срам" Каквото и да означават тези думи, те си остават неразгадани за широката общественост. С тази своя постъпка Дюран определено пада в очите на своите фенове. Този факт обаче не може да промени неговата репутация на един от най-великите боксьори на изминалия вече 20-ти век. Благодарение на биографичната продукция на Якубовиц зрителите ще имат възможността да разберат за най-ранните години на боксьора, както и да видят моменти от драматичния мач.

Жанр: Биографични филмиГледано: 92

Ръце от камък