Сценарист: Теодора Василева, Георги Иванов
Режисьор: Димитър Гочев, Зоран Петровски
В ролите: Стефка Янорова, Георги Кадурин, Юлиян Вергов, Диляна Попова, Яна Абрашева, Радостин Георгиев, Силвия Петкова, Мона Недева, Карла Рахал, Иван Тишев, Никола Стоянов, Джулия Бочева и др.

Сезон 1 (2012)

   Революция Зет е може би един от най-успешните български сериали, който се радва на изключително голяма популярност. В първия сезон от продукцията зрителите се запознават с четиримата главни герои, които са ученици. Това са Боби, Тино, Фипо и Ани, които са музиканти. Преди обаче да основат така желаната от тях рок банда, те ще трябва да преминат през множество различни изпитания. Преди всичко те произлизат от коренно различните характери и ежедневие на учениците. Докато Боби е предимно женкар и се мисли за училищния плейбой, то Тино има далеч по-сериозни проблеми. На първо място майка му отглежда сама него и сестра му, а настоящият приятел на майката Пепи е изключително строг и взискателен. Това Тино и сестра му Лили обаче тепърва ще разберат,  а дотогава Тино мисли единствено за бъдещето на групата. Проблеми възникват с намирането на барабанист.

   Фипо е на пръв поглед пълният неудачник. Той е затворен в себе си младеж, който упорито набляга на уроците и има странно хоби - да наблюдава звездите със своя телескоп. Освен това баща му е военен и повече от всичко държи на дисциплината. Фипо обаче решава да се яви при Тино, за да му съобщи за умението си да свири на барабани. Първоначално Тино и Боби гледат с насмешка на това Филип да стане част от бандата. Когато обаче го чуват как свири, тяхното мнение коренно се променя. Докато минават покрай апартамента на дядото на Филип, двамата постоянно чуват ударите на барабани. Така накрая те решават да проверят кой свири толкова добре и откриват, че всъщност това е Фипо. Ето защо, макар че той се крие от баща си и свири единствено при дядо си, все пак се включва в бандата. Всичко е вече наред, но всъщност групата има нужда от певица.

   След дълги перипетии Ани става вокал на групата. Първоначално тя става гадже на Боби, но впоследствие започва връзка с Тино. Нейният баща е алкохолик, а майката е отдавна починала. Така че без съмнение тя води тежък живот. В училището, в което учат, отношенията между учителите също са деликатни. Физикът Савов е красив мъж, когото всички учителки и майки харесват. Директорът Цеков е привидно строг, но всъщност не управлява с желязна ръка училището. Математичката Пешева пък е прекалено взискателна към учениците и често изпада в комични и смешни ситуации. Кулминационен момент в първия сезон е моментът, когато Боби най-накрая разбира кой е тайнственият нов приятел на Ани. Той ги вижда заедно в гаража, където групата се събира да свири. В резултат на това Боби поема огромно количество наркотик и така първият сезон завършва с открит край.Посетен: 1157
почивка