Сценарист: Теодора Василева, Георги Иванов

Режисьор: Димитър Гочев, Зоран Петровски

Оператор: Радослав Гочев, Кирил Паликарски
Продуцент: Димитър Гочев, Димитър Митовски, Росен Цанков
В ролите: Стефка Янорова, Георги Кадурин, Юлиян Вергов, Диляна Попова, Яна Абрашева, Радостин Георгиев, Силвия Петкова, Мона Недева, Карла Рахал, Иван Тишев, Никола Стоянов, Джулия Бочева и др.

Година:2013

 

   Във втория сезон на хитовия тийнейджърски сериал Революция Зет сюжетната линия отново се върти около ежедневието на четиримата музиканти. След като в края на първи сезон Боби научи за връзката между Ани и Тино, той пое огромно количество наркотик. Сега, след като в крайна сметка всичко му се е разминало само с известен престой в болницата, родителите му са силно обезпокоени. Те вярват, че Тино е дал наркотика на Боби, като междувременно изпращат сина си да посещава сбирки на бивши наркомани и хора, които имат проблем с алкохола. На тези сбирки Боби засича учителката си по физическо Десислава Маринова. Всъщност постепенно Боби се влюбва в нея и дори не скрива това, като открито го демонстрира. В същото време в училището пристига нова ученичка - Мира Кадиев. Тя е дъщеря на най-известния музикален продуцент и съвсем естествено е богата и с много самочувствие. Мира пее предимно хип хоп парчета.

   Когато става ясно, че ще се провежда музикален конкурс за авторска песен, Революция Зет без колебание се записва. Това правят и Мира и останалите от нейния състав, които включват приятелите на рапъра Генчо от училището. Условието е песента по никакъв начин да не изтича в Интернет или да се ползва за реклама преди конкурса. Мира обаче решава да рекламира песента на Революция Зет и така те са дисквалифицирани. Боби, който е силно разстроен от връзката на Ани с Тино, започва авантюра с Мира. Тя обаче само задълбочава проблемите му и затова основна вина има Мира, която му осигурява и кокаин. За известен период младежката рок банда не е в пълния си състав, а Боби и Тино постоянно се карат и дори стигат до физическа саморазправа. При Ани нещата също са сериозни. Поради проблемите на нейния баща с алкохола, има вероятност да я преместят в дом за деца. Това няма да стане само ако си намери приемно семейство.

   Такова тя намира в лицето на родителите на Фипо, който в крайна сметка успява да склони твърдия и непреклонен по природа полковник Станимир Стойчев. Междувременно учителят по физика Никола Савов започва да излиза с майката на Тино, като връзката между тях се задълбочава. Как обаче ще приемат това Тино и сестра му Лили? Още по-интересни са отношенията, които настъпват между директора Цеков и математичката Пешева. Двамата не непрестанно се ухажват и си правят намеци, които често не остават скрити и за техните колеги. Повратен момент във втория сезон е участието в нов конкурс на рок бандата и музикантите на Мира. Той е организиран от Д-2 и въпреки че Мира е уверена в крайния успех и събира най-много харесвания, в крайна сметка наградата отива при Революцията. През това време Боби вече се е осъзнал и след като разбира, че Мира е провалила участието им в предишния конкурс, къса с нея и се завръща като басист в групата.

Посетен: 1097
почивка