Рибена кост

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      В Рибена кост няма да става дума за самото естество и структура на рибния организъм, а за смъртта на един делфин и произлезлите от това събития. Рядко българското кино предлага драма с елементи на фантастика, но ето че настоящата игрална продукция е точно такава. Дали се е получила добра комбинация или все още има какво да се желае – на този въпрос вече могат да отговорят поне част от зрителите. Докато на 26-ти октомври миналата година се състоя световната премиера на филма, на четвърти ноември бе тази за територията на страната. В двете главни роли са Съни Сънински и Деян Донков, като последният има много добри участия в български сериали и театрални постановки и е много популярен.

       Рибена кост ще ни разкаже за морския град, на чийто бряг бива изхвърлен трупът на делфина. В него има поне десет души, които се оглеждат в окото на бозайника и това им дава повод да разкажат своите истории. Какви са те и струва ли си наистина да ги научим? Десет гледни точки край морето – това е нещо, което не се вижда всеки ден. Но проблемът е доста по-дълбок и касае личните преживявания е терзания. Не е редно да се класифицира една история като по-заслужаваща си от друга, вероятно това мнение се споделя и от героите. Всичко опира може би не до самия акт на убийство на бозайника, а до отношението ни като личности към заобикалящия ни свят. Филмът тепърва набира популярност в страната и по света.

Жанр: Драма филми Фантастични филмиГледано: 56

Рибена кост