почивка
Премиера в България: 07.02.2014
Световна премиера: 07.02.2014
Сценарист: Ник Шенк, Джошуа Зетумър

Режисьор: Хосе Падиля

В ролите: Ейми Гарсия, Мигел Ферер, Зак Грение, Майкъл К. Уилямс, Гари Олдман и др.

   Какво ще се случи през 2028 година? По всяка вероятност този въпрос не може да намери своя отговор още отсега. В култовата продукция на Хосе Падиля Робокоп обаче отговорът е повече от ясен. По това време светът се владее от напълно роботизирани технологии, а мястото, където те се разработват, се нарича Омикорп. Въпреки че създаването на такива роботи е строго забранено от закона, Америка ги използва за завладяването на нови територии и печеленето на войни. Изглежда нищо не може да промени хода на събитията и да осуети намеренията на конгломерата, който се разраства и печели огромни финансови постъпления. Дали обаче техните планове в един момент няма да се объркат и то не заради друго, а защото не отчитат едно важно обстоятелство? Всичко това ще стане ясно на зрителите, но само след като изгледат Робокоп - безспорно качествен и интересен филм.

   Алекс Мърфи е любящ баща и съпруг, а професията му е ченге. При това той  е от онези ченгета, които искат просто да си изпълняват съвестно задълженията и, доколкото могат, да ограничат размерите на корупцията и да опазят обществения ред. Докато е на акция, Мърфи бива критично ранен и състоянието му е изключително деликатно. Той дори може да загуби живота си, но именно в тази злополука от конгломерата съзират златна възможност..или поне така си мислят. Възползвайки се от безпомощния Мърфи, разработващите роботизирани технологии хора решават да създадат нещо уникално и невиждано досега. Техният бъдещ проект се нарича Робокоп - това е създание, което се състои от две половини - робот и човек. Едва ли има по-добър шанс от завладяване на световните пазари и печеленето на още пари. Един Робокоп във всеки град изглежда добра перспектива.

   Много скоро обаче става ясно, че от компанията не са предвидили или просто са забравили едно много важно обстоятелство. Докато все още мислят за големия удар, който са осъществили и пресмятат бъдещите печалби, се случва непоправимото. Създаденият от тях Робокоп излиза от контрол и не изпълнява техните команди и нареждания. Защо се получава така? Защото Робокоп не е като останалите технологии създадени до момента. В него живее човек и именно това обръща с главата надолу плановете на корпорацията. Сега, когато вече нищо не може да се направи, остава да разберем само едно. Какво ще направи Робокоп - ще тръгне ли да отмъщава на хората за състоянието, в което се намира? По всяка вероятност той има основание да го направи, но дали ще успее? В този невероятен фантастичен екшън ставаме свидетели на последиците, които може да дойдат в резултат на алчност и амбиции.

Посетен: 1594