Роден

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Огюст Роден е велик скулптор, обявен за новатор в своята област заради гениалните си идеи и хрумвания. Роден през 1840-та, той твори до самия край на живота си, който настъпва през 1917-та година. 67-годишният гений си отива от този свят, но поне оставя ярка диря след себе си, нещо, с което не могат да се похвалят всички хора.. Освен че е уникален творец и умее да вдъхва живот на камъните, той набляга преди всичко на плътските удоволствия и наслади. По неповторим начин са вплетени и романтика, и еротика, а това сигурно повлиява много и на развитието на личния му живот. Французинът има връзки с много от своите асистентки и модели, но най-запомняща се е тази с Камий Клоден.

   Тя се появава в живота на Роден, когато той е на 42 години и впоследствие повече от десет години продължава тяхната афера. Накрая, след много раздели и събирания, краят е сложен от Камий. Нито един от двамата така и не успява да се съвземе напълно от развоя на събитията, но това явно е било правилната и неизбежна стъпка. Роуз Бьоре е друга жена в живота на скулптора, за която се загатва в биографичната драма на Жак Дуайон. Той едновременно е режисьор и сценарист на филма, а главната роля е поверена на Паскал Касанова. През май 2017-та премиерата на драмата в световен мащаб стана факт, но що се отнася за българското кино, то ще ни представи проекта за пръв път на пети януари.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 75

Роден