Родени в Скалистите гори

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      За всички родени в Скалистите гори не е тайна, че това е едно от най-красивите места на света в природно отношение. Неслучайно тук живеят едва ли не под един покрив хора и животни от страхотни редки видове, които са ценни за науката. За тази област не един и два пъти са правени документални филми, а настоящият е много нов и представлява интерес за любителите на животните и растенията. На 14-ти и петнадесети юни в два поредни дни ще видим началните серии от проекта, които между другото може и да се окажат единствени. Но ако има допълнителни епизоди, те ще се излъчват в точно определено и фиксирано време през седмицата.

      Родени в Скалистите гори е проект, който ще ни очарова с големината на тази планинска верига. Тя обхваща малко по-малко от пет хиляди квадратни километра, а наличията на богата храна и чиста питейна вода спомагат в еднаква степен за оцеляването на хора и животни. Но дали има опасност за нас като по-беззащитни пред хищността на животните? Вероятно обитателите на района си знаят урока и не припарват до места, където могат да ги нападнат мечка гризли или друг звяр. Тук живеят и жерави, които летят изключително красиво и са част от великолепието на заобикалящата ни природа. Поне сто планини влизат в пределите на веригата, която е описвана надълго и широко от учени и автори на книги и учебници. След около десетина дни е премиерата на епизод първи.

Жанр: Документални филмиГледано: 42

Родени в Скалистите гори