почивка
Сценарист: Джим Джармуш
Режисьор: Джим Джармуш

В ролите: Том Хидълстън, Тилда Суинтън, Мия Вашиковска, Джон Хърт, Антон Йелчин, Слиман Дейзи

   Иконата на независимото американско кино Джим Джармуш за пореден път се изявява като сценарист и режисьор. Сега той представя на зрителите си култовата продукция Само любовниците остават живи, в която имената на главните герои са Адам и Ева. Те всъщност са вампири, а всички такива същества имат привилегията да живеят вечно. Те съществуват на земята от дълги години, по време на които са преживели различни катаклизми. Идва време, когато вампирите не искат нищо друго, освен да се наслаждават на спокоен и пълноценен живот. Именно такава е и целта на Адам и Ева, но дали тя ще се осъществи? Ако не се получи, кои са основните причини за подобно развитие на нещата? Джармуш е сред хората, които определено знаят как да заинтригуват зрителите и да държат интереса им буден до самия край на филма. Затова без съмнение ни очаква качествена продукция.

   Адам е музикант, който по външност изключително много прилича на певеца с едно изкуствено око и емблема в света на музиката Дейвид Бауи. Той е рок звезда, която обаче иска малко спокойствие. То му е нужно, защото постоянното напрежение от многобройните фенове му пречи да композира и създава своята музика. От своя страна Ева също иска да бъде единствено с Адам и дори изоставя своя най-добър приятел Кристофър Марлоу. Двамата възнамеряват да отидат в предградията на щата Детройт, където Адам има собствено звуко-записно студио. Освен че имат привилегията да живеят вечно, вампирите също така познават и много известни личности от различните направления на изкуството. Сред приятелите им има немалко известни поети.

   Например Адам познава Байрон и още много други имена, оставили завинаги трайна диря в света на поезията. Джармуш за пореден път затвърждава и реномето си на човек, който обръща особено внимание на музикалното оформление на своите продукции. Той предлага на зрителите вълнуващ саундтрак, който има огромно въздействие върху целия филм. И така, ще успеят ли Адам и Ева да бъдат заедно или известността на музиканта няма да позволи подобно нещо? Звуко-записното студио в Детройт е много примамливо, защото предлага така желаните от вампира спокойствие и усамотение. Ева дори е готова да изостави своя най-добър приятел, за да бъде заедно с любимия си. В тази драма с елементи на хорър зрителите ще видят една вълнуваща история, която със сигурност ще остави трайни впечатления и ще затвърди категорично репутацията на Джармуш.

 

 

 

 

 

 

 Посетен: 1602