почивка

Премиера в България: 06.09.2013
Световна премиера: 16.08.2013

Режисьор

Клей Хол

Продуцент

Трейси Балтазор-Флин

Сценарий

Джефри М. Хауърд
 

  Хитовата анимация Самолети определено трябва да се гледа от всички деца.Тя е едновременно забавна и сериозна, което се дължи на майсторското създаване на продукцията. В основата на сюжетната линия стои главният герой. Това е малкото селскостопанско самолетче Дъсти. Макар че е малък и сравнително слаб самолет Дъсти има една заветна мечта. Тя е да стане равен с големите асове, които постоянно летят високо в небето и кръстосват въздушните пространство непрестанно. Едновременно с огромното си желание да стане елитен ас, Дъсти обаче трябва да преодолее най-големия си страх - този от големите височини. Но как тогава той ще стане ас, ако го е страх от високото? Типично ли е това за един самолет, макар той да е от селскостопанските? Дъсти иска на всяка цена да участва в предстоящата въздушна надпревара С криле около света. Който я спечели, ще грабне шампионска титла.

  Рипслингър е досегашният носител на отличието - той се слави като най-добрият измежду всички самолети. Когато за пръв път вижда Дъсти и разбира за неговото намерение да участва в надпреварата, той едва ли е в състояние да го повярва. Освен че малкият селскостопански самолет изпитва неистов страх от височини, той по нищо не може да се мери с шампиона. Ето защо ако иска да спечели, самолетчето трябва да измисли друга стратегия. Тогава на помощ му се притича пенсионираният ветеран от флотата Скитър. Той е от старата школа и най-добре познава особеностите на летенето до най-малките подробности. Сега пред него и останалите приятели на Дъсти стои трудната задача да го подготвят подобаващо за надпреварата. Предвид размерите на селскостопанския самолет и неговите страхове, на пръв поглед подготовката изглежда невъзможна.

  При добро желание и организация обаче всичко се получава рано или късно. Ето защо Скитър и останалите напрягат всички сили да помогнат на Дъсти да се оттърси от страха от височините. В резултат на усилената подготовка и на старанието на малкия самолет той все повече започва да напредва и в него се прокрадва надежда за спечелване на надпреварата? Дали това наистина ще стане и по този начин малкият самолет не само ще натрие носа на конкурентите, но ще се превърне в ас от класа? Това е нещо, за което той си мечтае цял живот и никога досега не е бил толкова близо до постигане на целта си. Ако постигне победа, той ще дължи много на Скитър, който му отделя значително време. По-важното е обаче Дъсти да се превърне в достоен за уважение самолет, който може да победи всеки.Непременно тази анимация трябва да се гледа от малки и големи, защото е показателна в много отношения на какво е готов всеки, за да стане победител
Посетен: 1819