Сянката на Караваджо

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Сянката на Караваджо ще ни върне назад във времето точно в началото на седемнадесетото столетие, когато църквата в лицето на Инквизицията преследва еретици и всякакви други бунтари. Един от тях е гениалният художник, който не се свени да използва за модели в своите картини образите на скитници и проститутки. Тази му дързост скоро ще му донесе сериозни проблеми и неприятности, но това е само един от примерите за непримирим бунт срещу наложените правила и морални норми. Няма как да не се спомене за зрителите датата на световната премиера на биографичната драма. Тя беше на осемнадесети миналия месец, което значи, че продукцията още е много нова и тепърва набира популярност в страната.

        Сянката на Караваджо е филм с участието на Луи Гарел и Микеле Плачидо в главните роли, като Гарел е агент от редиците на Ватикана. Той е изпратен лично от папата да души около творбите на художника, ето защо няма да спре пред нищо. А Плачидо влиза в образа на твореца, но освен това е автор на сценария и режисьор на филма. Ако има друга запомняща се роля в киното, това определено е инспектор Катани в сериала Октопод. Той е базиран изцяло по книгата на Марио Назе в две части, а в един от сезоните се появява Стефан Данаилов. Днес Плачидо определено няма намерение да спира с киното и е готов за поредното предизвикателство, така че да се докаже още един път за всички свои фенове.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 1214

IMDB: Caravaggio's Shadow (2022) on IMDb
Сянката на Караваджо