Шпионска игра

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Мо Бърг и Вернер Гайзенбърг са имената на двамата главни герои в Шпионска игра, реализиран като драма с биографични елементи. Всеки един, който е привърженик на историята, трябва да е чувал за тези мъже, успели така или иначе да оставят ярка диря след себе си. Първият е страховит учен, участвал в проекта по разработването на атомната бомба. Вторият пък, дори и да не подозира, се превръща в умел и хитър шпионин, работещ за предшественика на ЦРУ. Бърг получава покана от службите в годините на Втората световна война да стане техен сътрудник и да ликвидира лично Вернер, но той се намира в Германия, а тя в момента е фашизирана и водена от нацистите и Хитлер..

    Може ли Бърг да предположи, че ще играе в шпионска игра при положение, че е страстен любител на бейзбола и много добър игрч и не на последно място – политолог от престижен университет? На пръв поглед интелектуалците няма как да сменят така рязко своето поприще, но явно поради разностранните му интереси и знания службите се спират точно на него за изпълнението на конкретната мисия. Джанкарло Джанини и Гай Пиърс са две от големите звезди с главни роли във филма, а освен това виждаме и Пол Джиамати като част от актьорския състав. Създатели на продукцията са Бен Люин, който е режисьорът, а писането на сюжета е поверено на колегата му Робърт Родат. Филмът е с продължителност от класическите за киното 90 минути.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 67

Шпионска игра