Спилбърг

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Стивън Спилбърг е човек, за когото можем само да се надяваме, че още дълги години няма да се откаже от режисьорската си професия. Тя вече е на 50 години и през този половин век съзнателен живот, отдаден на кино индустрията, неговият гений ражда филми, които се познават добре от много поколения зрители. Ще ни е трудно да направим дори топ десет на най-успешните му проекти, а какво остава, ако техният брой трябва да бъде по-голям.. С направата на тази документална лента като че ли му се отдава нужната признателност, но тя така или иначе е била винаги засвидетелствана от колегите му, както и от десетките супер известни актьори, с които е работил и които наистина са му повече от ученици.

    Спилбърг тръгва по кината от седми октомври по предварителни планове, а филмовият тв канал НВО лично се ангажира с неговото излъчване. Сюзан Лейси е човекът, който едновременно режисира филма и му пише сценария, а това включва повече от 30 часа интервюта с най-великия режисьор на всички времена. Той разкрива себе си в пълна светлина и говори за постепенната промяна на интересите му към различните жанрове, но във всеки един от тях той работи на високо професионално ниво. Още първият му филм, излязъл в началото на 70-те години – Дуел, прави впечатление на нещо нестандартно и невиждано до момента. Кейт Бланшет, Даниел Крейг, Харисън Форд, Опра Уинфри, Джордж Лукас, Дъстин Хофман – това са малка част от хората, които ще кажат мнението си за гения във филма.

Жанр: Биографични филмиГледано: 72

Спилбърг