Тонби

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       В Тонби се акцентира върху останалите сами баща и син, които след смъртта на майката и респективно съпруга ще трябва сами да се борят с живота. Това не е никак лесна задача предвид детството на таткото. Той е страдал от това, че собствените му родители не му обръщат достатъчно внимание и не са му давали съвети и обич в трудните мигове. Но сега Ясуо ще трябва да забрави своите тегоби и да отдаде изцяло живота си на малкия Акира, който ще е сирак и няма да има майка. Как ще подхожда и няма ли да изпадне в депресия главният герой от това, че просто не може да е добър родител за пример? Това е един от главните въпроси във филма.

       Другият акцент ни припомня колко крехко може да е човешкото щастие, защото събирането под един покрив с любимия човек не означава, че ще е вечно. При автомобилна злополука жената на Ясуо си отива от този свят, така че довчерашното щастие се изпарява. На осми април повечето зрители по света станаха свидетели на премиерата на японската драма, която е почти три часа чисто време. За родната публика са предвидени поне три показвания на филма през октомври само в рамките на десетина дни. Първата възможност е осемнадесети октомври, а другите две – двадесет и четвърти и двадесет и осми. Филмът е част от програмата на Кино Одеон, Влайков и Дом на киното, които по традиция са домакини на заслужили признание продукции от световен мащаб.

Жанр: Драма филмиГледано: 79

Тонби