В кръг

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

    Когато три патрулни полицейски коли обикалят столицата в отзоваване на помощ за гражданите, много от нас дори не подозират за опасността, която грози потенциалните жертви на престъпността. От друга страна, ченгетата са също хора и могат да имат и друг род проблеми, които нямат нищо общо със служебните им ангажименти. Какво точно се случва в три от иначе многото полицейски коли на София, ще разберем благодарение на един от най-новите и чакани с нетърпение български филми. Той се казва В кръг и се очаква премиерното му излъчване да се случи на осми ноември, което значи след почти четири месеца. Режисьор и сценарист на драмата е Стефан Командарев, който през последните години е ярка фигура в средите на родното кино.

     В кръг проследява дежурството на три патрулки, в които вероятно ще се возят поне по двама полицаи във всеки автомобил. Но освен тях, ще видим и качени пътници, които или ще бъдат откарани до техните домове, или още по-вероятно, до някой от участъците, където да бъдат разпитани и ако се наложи, задържани за съответен срок от време. Може ли между нарушителите на закона и тези, които са призвани да го спазват, да се зароди някакво подобие на приятелство? Ще гадаем напразно, затова е по-добре да изчакаме деня на премиерата, а филмът е с участието на много от любимите ни актьори. Сред тях са Александър Алексиев и Зуека, както и Иван Бърнев, Павел Попандов, Ирини Жамбонас, която преди години с Христо Шопов игра в Маргарит и Маргарита.

Жанр: Драма филмиГледано: 54

В кръг