Ванга – човек и феномен

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Стоян Петров е създател на филма Ванга – човек и феномен и като негов режисьор и сценарист не пропуска да спомене за някои от култовите точни предсказания на пророчицата. За трагедията в Нотр дам, за  атентатите от 11-ти септември и за кръвопролитията в Сирия – всичко това Ванга е познала още преди много години, но всъщност истина ли са нейните умения или са просто една фантасмагория за заблуда на масите? Няма как да пренебрегнем и другата гледна точка, а тя гласи, че нищо от това, което Ванга познава, е плод на умения, а по-скоро на умели догадки, след като преди това получава информацията, от която се нуждае,и то с насочващи въпроси към тези, дошли да узнаят бъдещето си.

       Ванга – човек и феномен ни сблъсква с Феномен на Никола Шипковенски, правен още преди много години, по времето на социализма. Този филм между другото може да се гледа напълно безплатно онлайн, но по-интересна е съдбата на професора. Малко след като филмът му излиза, той намира смъртта си при странни и загадъчни обстоятелства. Тази мистерия и до днес буни духовете, а иначе настоящият документален проект ще ни покаже и как Ванга предрича избирането на първия чернокож президент в историята на Щатите – Барак Обама. Също така, а това е може би едно от ключовите звена във филма, петричката пророчица казва дали светът ще се изправи пред Трета световна война. Очаква ни филм, който ще даде отговори, но и ще възбуди много въпроси.

Жанр: Биографични филмиГледано: 156

Ванга – човек и феномен