почивка

Сценарист: Дерик Гейтс, Матю Дж. Раян

                Режисьор: Дерик Гейтс

                В ролите: Уил Уолъс, Дийн Кейн, Дон Суейзи, Куинтън Арън, Емили Брукс, Волфганг Бодисан, Абигейл Купър, Крис Дескинс, Том Калочи

 

    За един детектив и неговата съпруга животът никога повече няма да бъде същият. Причина за помрачаването на радостта от щастливия съвместен живот става смъртта на тяхната дъщеря. Продукцията е с участието на Уил Уолъс и Дон Суейзи, които изпълняват главни роли. Този филм е създаден в стила на друга популярна кино лента – Паднал ангел. Така за Майкъл и Рейчъл е трудно да продължат да водят досегашния си начин на живот. Ето защо двамата решават да се преместят да живеят в тихо и спокойно провинциално градче. Далеч от шума и напрежението, нещата може и да си дойдат на мястото. Скоро обаче и двамата разбират, че всъщност истинските им трудности и проблеми тепърва предстоят. На първо време всичко върви чудесно и само след няколко дни Майкъл е назначен на работа в офиса на местния шериф Хендрикс. Още по време на първия си работен ден обаче детективът трябва да се заеме с разследване, което ще се окаже едно от най-трудните в досегашната му практика. Как ще се развият нещата за него?

    Случаят е свързан с изчезването на младо момиче. Смята се, че нейният психично болен приятел, затворен в лудница, е пряко замесен в инцидента. Скоро обаче става ясно, че истинският виновник за престъплението е тайно и мистериозно същество. Това Хендрикс и Майкъл разбират след проведените с лекари и местни жители разговори. Всъщност това същество и друг път е показвало страните от характера си и е отговорно за изчезването на други хора в региона. Междувременно съпругата на Майкъл – Рейчъл – започва постоянно да сънува ужасяващи кошмари и да е преследвана от видения. Те са неизменно свързани с образа на окървавено момиче. Също така много скоро жената на детектива е напълно обладана от съществото. Така за Майкъл ситуацията става изключително напечена. Той трябва едновременно да работи по случая с изчезването и да направи всичко възможно да помогне на съпругата си да излезе от състоянието, в което се намира. В противен случай със семейството му ще бъде свършено.

 Посетен: 1482