Викингът

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Викингът е несъмнено най-очакваната филмова премиера за април и за щастие на феновете остана само един ден до тръгването на продукцията по кината. Едновременно екшън и приключение, сюжетът съчетава в себе си исторически факти и художествена измислица. Всичко обаче почива на реалните събития, разиграли се в годините на десетото столетие. Принц Амлет става свидетел на убийството на своя татко и при това брат му е извършителят на безумното престъпление. Сега за него има само един изход и той е да тръгне на война с цел отмъщение и раздаване на справедливост. Кой ще излезе от битката като победител и защо принцът трябва да се бори постоянно със страха и легендите за народа от Исландия?

       Викингът е филм на Робърт Егърс, който вече направи един удар с Вещицата и Фарът. Сега отново дава сериозна заявка за качество, стил и класа и кани три звезди за изпълнението на главните роли. Никол Кидман е само едно от тях, но нейната роля едва ли ще бъде главна. По-скоро тя изиграва някой персонаж с важно значение за развоя на събитията, но кой тогава се превъплъщава в образа на Амлет? За тази роля има двама сериозни кандидати в лицето на Итън Хоук и Уилям Дефо. Който и от двамата да получи ролята, ще я изиграе добре. Вече се знае всичко за сюжета, а трейлърите се въртят неспирно в мрежата и трупат милиони гледания. Дали един принц ще успее подобаващо да отмъсти за смъртта на баща си?

Жанр: Драма филми Екшън филми Приключенски филмиГледано: 101

Викингът