почивка

Премиера в България: 13.06.2014

Световна премиера: 06.06.2014

Сценарист: Скот Нойщадтер, Майкъл Х. Уебър

Режисьор: Джош Бун

В ролите: Нат Улф, Шайлийн Уудли, Лоте Вербек, Сам Трамел, Лора Дърн, Ансел Елгорт, Емили Пийчи, Майк Бирдигля, Уилям Дефо и др.

   Огъстъс и Хейзъл са имената на двамата главни герои в романтичната продукция Вината в нашите звезди, режисирана от известния Джошуа Бун. За сценарий на филма служи великолепно написаният от Грийн роман със същото заглавие. Така зрителите ще станат свидетели на една интимна връзка между двама младежи, която обаче в никакъв случай не може да се нарече обикновена или еднаква спрямо другите такива връзки. Всъщност тя е и на моменти странна, което обаче я прави здрава и трайна. Благодарение на великолепната игра на целия актьорски състав екипът на продукцията успява да създаде качествен филм, който със сигурност ще се хареса много на почитателите на романтичните филми. Какви са по природа момичето и момчето и коя е основната причина връзката им да е толкова трайна и надеждна? Само силната любов ли има ключова роля за това?

   Всъщност самите обстоятелства, при които Хейзъл и Огъстъс се запознават, са малко странни и необичайни. Това става по време на среща, на която се дава помощ на хора с онкологични заболявания. С течение на времето двамата постепенно започват да се сближават и дори откриват, че имат много общи неща помежду си. Еднаквите интереси също са в основата техните отношения да прераснат в любовна връзка, каквато вероятно биха мечтали да имат всички поне що се отнася до сигурността и нейната трайност. Преди всичко и двамата - момчето и момичето - са върли противници на остроумието с лицемерен и циничен характер. Не само това обаче е общото помежду им, което прави тяхната връзка все по-здрава и сигурна. Всъщност другите причини стават ясни по време на филма.

   Вината в нашите звезди е една от най-добрите продукции в сферата на романтичните филми, което в пълна степен се отнася и за написания от Грийн роман. Тези от зрителите, които са го чели преди да гледат филма, със сигурност знаят прекрасно как се развива сюжетната линия. Като цяло винаги е по-добре да се прочете книгата,  а едва след това да се гледа филма, направен по нея. Въпреки всичко обаче и обратният вариант не е лошо решение. В този филм двама младежи се запознават на среща с раково болни хора и постепенно осъзнават, че имат много общи неща и че изпитват силни чувства един към друг. Докъде ще ги отведе тяхната любов и дали те ще се радват дълго време на моментното си щастие? Това зрителите ще разберат, но не и преди да изгледат романтичния филм с участието на актьори от ранга на Уилям Дефо, Нат Улф, Шайлиин Уудли и още много други.

Посетен: 1784