Войната на буквите

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Войната на буквите е нов сериал на БНТ, който започна да се снима от шести юли и който по думите на генералния директор Емил Кошлуков е мащабна продукция. За нея е докарана снимачна техника от Холандия, а се разчита и на супер специални компютърни и визуални ефекти. Те са необходими с оглед на сюжета, писан от трима души. Всички те обаче се придържат към това, което е написала Людмила Филипова. Това е нейният пореден роман, в който се преплитат миналото и настоящето на страната. Книгите на авторката имат световна известност, като за нея е правен документален филм от водещи международни медии. Виктор Чучков – син е режисьор на сериала, който няма как да не предизвика интерес сред любителите на историята.

       В главните роли във Войната на буквите ще видим Деян Донков и Захари Бахаров, познаващи се много добре от Под прикритие. Бахаров в момента има моноспектакъл Чамкория, а Донков ще прави Камбаната по романа на Славов. Теодора Духовникова и Валентин Танев са другите популярни имена в сериала – първата изигра полицай в Дяволското гърло. Сюжетът разказва за последните дни от управлението на Симеон 1-ви и първите месеци след смъртта му. Тогава Баян трябва като негов най-голям син да продължи пътя, по който е повел България. Какво крият буквите и кой ще му помогне в разгадаването на посланията? Във въпросния период страната ни е раздирана от политически противоречия и интриги, което определено няма да е от полза за сина на един от най-успешните владетели.

Жанр: СериалГледано: 45

Войната на буквите