Войната в Украйна

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

     За войната в Украйна днес се говори навсякъде в медийното пространство, при това не само на територията на страната. БНТ излъчи от 19.30 на 19-ти юни в своята поредица Зад кадър документален филм, който нагледно показва какво се случи в Мариопул между 20-и и 25-ти февруари и после през месец май. Тогава на два пъти екипът на известния от ефира журналист Александър Марков пътува до горещата точка на събитията. По този начин телевизията ни се превърна в една от първите медии заедно с още няколко от Европа, отразили събитието. Войната предизвика обществения и политически гняв в много държави, президентите на които остро се изказаха срещу действията на диктатора Путин. Дали той ще се осъзнае навреме?

      Войната в Украйна на този етап няма изгледи да свърши скоро, но всички по света се надяваме това да се случи колкото се може по-скоро. България оказва помощ при така създалите се обстоятелства на украинците, които искат да намерят убежище и да избягат от хаоса и ужаса на военните действия. Днес голяма част от квартирите в морските градове са заети именно с украински семейства. Марков предава от градовете и по думите му целият ужас от случващото се изписва по лицата на бедстващите украински граждани. Русия вече е отлъчена от много сфери, не на последно място и от важните спортни форуми за следващата година. Наложената изолация едва ли ще е по силите дори на такава велика сила, която вече изпитва последиците от водената от нея военна политика.

Жанр: Документални филмиГледано: 35

Войната в Украйна