Запази спокойствие

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Адам е само на осемнадесет години и когато изчезва без да се обади, неговите родители са на ръба на нервна истерия. Всички в блока познават момчето и са готови да помогнат със средства и влияние, така че евентуалните му похитители да си получат заслуженото? Но отвлечено ли е момчето или е убито от някой, който му има зъб? Възможно ли е той да се е набъркал в нещо, за което не е известил родителите си? Докато всеки има догадки и предположения, напрежението бавно и сигурно ескалира и заплашва да изригне като вулкан. Децата на останалите комшии също изявяват готовност да преследват до дупка престъпниците, а точно това стресира допълнително техните родители. Трудно е при това положение за всеки да запази спокойствие.

      Полската продукция Запази спокойствие е едно от новите предложения на световната кино индустрия за тази година, макар че все още не е обявена дата на световната премиера. Със сигурност неизвестните около филма ще се изяснят, като например кой е режисьорът или пък човекът, наел се да напише сценария. Засега знаем само, че Юстина Валиселвска е ангажирана с изпълнението на едната женска главна роля. А хората, населяващи блока на изчезналото момче, са богати и влиятелни. Поради това живеят относително спокойно и охолно в затворената жилищна общност. Но явно парите невинаги са в състояние да ни предпазят от проблемите, особено пък тези с опасност за живота. По жанр филмът едновременно е в направленията криминале и трилър.

Жанр: Криминални филми ТрилъриГледано: 87

Запази спокойствие