Завръщането на Казанова

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Завръщането на Казанова е трогателен разказ за живота на един филмов режисьор, който неизбежно навлиза в старостта и това го кара да се чувства самотен и потиснат. Той не е на себе си от факта, че е над 60 години и вече едва ли може да му се случи нещо вълнуващо. Дори срещата на път за родната Венеция с едно младо момиче няма да доведе до нищо друго, освен до тъжното прозрение на невъзможността. Какво ще стане между двамата при положение, че единият е в началото на живота? Другият може само безпомощно да гледа отстрани как времето изтича и да се надява, че поне ще намери някаква утеха или мъдрост.

       Завръщането на Казанова ще има няколко премиери в страната през октомври, но не по моловете. Предвидени са излъчвания на десети и петнадесети другия месец в кината Влайков и Люмиер, ето защо това трябва обезателно да бъде съобразено от страна на желаещите да гледат италианската драма. Премиерите са във вечерно време, като първата е във Влайков от 19.30. Няма как тази италианска драма да не докосне сърцата на онези от зрителите, които открай време са фенове на този жанр и по-конкретно на страната. Фабрицио Бентоливио изпълнява главната мъжка роля, а трябва да се спомене още едно име с голямо значение за филма. Става дума за Габриеле Салваторе, който едновременно се изявява като режисьор и автор на сценария на историята за един остарял и отиващ си сваляч.

Жанр: Драма филмиГледано: 68

Завръщането на Казанова