почивка

Режисьор: Кейт Пармър

                В ролите: Жан-Клод Ван Дам, Алфред Молина, Лени Джеймс, Даниеле Фавили, Минди Робинсън, Фрея Тингли, Джош Хендерсън, Грант Боулър и др.

 

   В култовия трилър Жега участва един от най-добрите и любими екшън герои на всички времена. Това е Жон-Клод ван Дам, който и този път няма намерение да разочарова многобройните си почитатели. Независимо че той вече не е онова младо момче, което сме свикнали да наблюдаваме, майсторът на бойните изкуства изобщо не е загубил форма. Той със сигурност е в състояние да натупа онези, които дръзнат да му се изпречат на пътя или пък се мислят за големи тарикати. Ето защо зрителите за пореден път ще станат свидетели на филм, в който ван Дам е напълно в свои води. Екшънът и баталните сцени са в големи количества – какво повече ни трябва, за да се наслаждаваме на филма? Как ще завърши всичко за ван Дам и компания и на каква цена ще бъде спечелена битката – това ще разберем накрая.

   Фрея Тингли, Джош Хендерсън, Грант Боулър и още много други са екранни партньори на ван Дам, а режисьор на продукцията е Кейт Пармър. Тя ни убеждава повече от категорично в режисьорските си умения и ни поднася един от най-добрите екшън трилъри за годината. Всеки, който вече е имал възможността да гледа модерния и съвременен трилър Тъмно минало и уестърна Скитникът от планината, може да добие представа за сюжета на настоящия филм. Той е една епична сага за алчност и отмъщение – тези две неща често вървят ръка за ръка в кино продукциите. За ван Дам отново идва време да ни се покаже в пълен блясък и той го прави по един категоричен и безапелационен начин. Крайният резултат е екшън в изобилие, динамика и много напрежение. Това са все неща, които сме свикнали да наблюдаваме в продукциите с участието на звездния актьор. Ако те не присъстват в сюжетната линия, всички биха имали сериозни поводи за притеснение.Посетен: 2065